Gość murzena Opublikowano 17 Marca 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2005 ciasto - jak na placki ziemniaczane - koniecznie z cebulką mięso - mogą być piersi z kurczaka /1-2/, lub mięso gulaszowe 2-3 ząbki czosnku 2-3 cebule 3 marchewki 3 pietruszki /korzeń/ 1/4 selera /korzeń/ 1p.groszku konserwowego 2 ł. mąki /do zagęszczenia/ 1 śm. kwaśna 2 łyżeczki cukru vegetta Przepis: Mięso podsmażyć na patelni, następnie przełożyć do osobnego naczynia. Dodać czosnek. Na tłuszczu pozostałym ze smażenia mięsa poddusić pokrojone w podłużne paski warzywa /razem z cebulą/. Gdy warzywa będą prawie miekkie posypać vegettą oraz cukrem. Przykryć pokrywką i jeszcze trochę dusić, żeby cukier się rozpuścił i wsiąkł w warzywa. Wrzucić warzywa do mięsa, podlać odrobiną wody i jeszcze trochę podgotować. Gdy wszystko będzie już miękkie, zagęścić mąką i zmieszać z groszkiem konserwowym. Doprawić do smaku. Usmażyć duże placki ziemniaczane - wielkości dużego talerza. Wyłożyć placek na talerz i polać gulaszem. Zwinąć na pół i na sam wierzch polać śmietanką. Smacznego Pozdrawiam ************************************* Marzena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.