ada5 Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 Witam. W tym roku jest wyjątkowy urodzaj na cukinię i kabaczki, w związku z tym mam pytanie... Czy ktoś próbował leczo zamiast kłaść w słoiki to zamrozić. Jeśli tak to proszę o podpowiedź jak to zrobić. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorunia Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 Ja zawsze jak zostanie mi leczo to zimne nakładam do pojemników tak 3/4 pojemnika,zamykam szczelnie przykrywą i do zamrażarki...myślę,że to jest najlepszy sposób,bo potem tylko wyjmuję i czekam aż się rozmrozi,podgrzewam i można zajadać. Pozdrawiam :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martaskowronek26 Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 Ja tam wolę zawsze świeże :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suodka Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Jasne, że świeże lepsze, ale wiesz, ja np. w tym roku mam tyle cukinii w ogródku, że już porozdawałam po rodzinie, zjadłam mnóstwo potraw z cukinią, a ona dalej jest, więc w końcu też ugotowałam wielki garnek leczo do zamrożenia :P Nie posiadam pojemników, z resztą nie zmieściły by się, bo zamroziłam już niezliczone ilości fasolki szparagowej i szpinaku (też nie mogliśmy tego przejeść :P) i w efekcie zamroziłam leczo wlane do woreczków śniadaniowych :D Wlewałam oczywiście przestudzone, a wczoraj akurat rozmroziłam jeden woreczek i bez problemu zdjęłam foliówkę, gdy już się z góry nieco rozmroziło :) W smaku takie jak świeże, może nawet lepsze, bo się przegryzło już :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armenika Opublikowano 24 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 Jakoś trudno mi sobie wyobrazić leczo w torebce foliowej, ale skoro ten sposób się sprawdził to gratuluję. Osobiście wolę pojemniki, ale wiadomo że zajmują duzo mniejsca. Weki u mnie sie nie sprawdziły, niestety. Szkoda, co łatwiej byłoby przechowywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 24 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 Też nie zamrażałam leczo w woreczkach, ale np. bigos już tak ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AnnaK Opublikowano 25 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2013 W pojemnikach mam natkę, koperek i lubczyk. Pozostałe produkty i potrawy mrożę w woreczkach, opisuję na folii markerem. W ten sposób mam wykorzystane maksymalnie miejsce w szufladach zamrażalnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrFrodo Opublikowano 26 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2013 Ja znam ludzi, którzy potrafią i zupę w woreczku zamrozić :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 1 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2013 Oo! jeszcze nie słyszałam ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.