Skocz do zawartości

Makaroniki Orzechowe


Rekomendowane odpowiedzi

Składniki na około 50 porcji: * 25 dag mielonych orzechów lskowych * 20 dag cukru * 3 białka * 4 łyżki płatków z orzechów laskowych- jeśli takowych nie posiadamy możemy urzyć płatków migdałowych * 0,5 łyżeczki cynamonu Przygotowanie: Białka ubić na sztywną pianę, powoli wsypując cukier. Po dodaniu całego cukru ubijać jeszcze 10 minut. Pianę delikatnie wymieszać z mielonymi orzechami i cynamonem. Przełożyć do szprycy z okrągłą nasadką. Dużą blachę wyłożyć pergaminem, wyciskać na nią paseczki z masy makaronikowej (około 6x1,5 cm). Posypać płatkami orzechowymi, wstawić do lekko nagrzanego piekarnika. Piec 20-25 minut w temperaturze 150 stopni. Smacznego!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.