Skocz do zawartości

Bigos "włoski"


bof

Rekomendowane odpowiedzi

SKŁADNIKI: 1/2 kg boczku wędzonego 20 dkg kiełbasy aleksandryjskiej 30 dkg pieczarek 3 cebule koncentrat pomidorowy makaron świderki smalec lub olej WYKONANIE: Boczek pokroić w paski , kiełbasę w kosteczkę - dusić na tłuszczu . Na osobnej patelni dusić pokrojoną cebulę , do której po zrumienieniu dodajemy pieczarki pokrojone w plasterki. Do uduszonej cebuli i pieczarek dodajemy 1/2 słoika koncentratu pomidorowego - wymieszać . a następnie dodajemy podsmarzoną wędlinę ,sól , pieprz , vegetę , magii (do smaku) - dusimy chwilę . Wszystko to dodać do wcześniej ugotowanego makaronu . Mieszamy w dużym garczku i dusimy około 10 min , tak żeby się nie przypaliło . Jest to taka potrawa , którą można później odgrzać na patelni z niewielką ilością tłuszczu . Smacznego .

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Aleksandryjska - jest to najwyraźniej nazwa kiełbasy znana w naszym rejonie , ale myślę , że bez problemu da się ją zastąpić inną tzn. musi ona być lepsza od zwyczajnej , ale na pewno nie wiejska - ta powodje iż potrawa jest jakby "zaciężka" i bez odpowiedniego smaku . Konkretnie ma być to jedna z wędlin cienkich , z których dobrze schodzi skórka .

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.