Skocz do zawartości

Plasterki Z Ogórków


Dorunia

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki: -ogórki Zalewa: -1 szk.cukru -1 szk.octu 10% Wykonanie: Ogórki obrać i pokroić w plasterki...składniki zalewy zagotować i ostudzić...do słoiczków powkładać po trochu kopru,czosnku,chrzanu,gorczycy i jak słoiki są już gotowe do upychania to posolić w misce te plasterki jak na mizerię i szybko utykać do słoiczków(upchnąć mocno,żeby słoiczki były dobrze wypełnione),zalać zalewą,zamknąć i zapasteryzować 3 minuty od zagotowania się wody. Jak ktoś lubi mniej kwaśne to może użyć octu 6% Ja w tym roku do kilku słoiczków dodałam paprykę czerwoną,żeby spróbować,ale zawsze robię bez papryki i jest super. SMACZNEGO :-D

post-2690-1186236220_thumb.jpg

post-2690-1186236235_thumb.jpg

post-2690-1186236248_thumb.jpg

post-2690-1186236262_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dorunia, :P robiłam dzisiaj Twoje plasterki. Musze przyznać, ze szybko i sprawnie sie je robi. Jak smakują - zobaczymy później, ale jestem dobrej myśli, bo podajesz zawsze udane przepisy, :P dzięki, pozdrawiam, :P

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 lata później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.