minia51 Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Dostałam dość dużo szczawiu. Jak go mogę zrobić, aby w zimie jeść zupę szczawiową? Może mi ktoś doradzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zblanszować,wysuszyć i zamrozić-ja tak zrobiłabym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorunia Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Ja szczaw myję,kroję na takie większe kawałki,solę do smaku i mocno upycham w słoiczki małe i potem pasteryzuję 10 min od zagotowania na bardzo małym ogniu...robię tak od wielu lat i zawsze jest super :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minia51 Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Doruniu a w zimie jak dalej postępujesz? przesmażasz tak jak świeży? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorunia Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Nie już jego nie przesmażam tylko prosto wrzucam do garnka,ale do prawie gotowej już zupy(trzeba taką zupę przed dodaniem szczawiu mało posolić bo szczaw ze słoiczka jest dosyć mocno słony),zagotowuję parę minut i zupka gotowa...jeszcze tylko jajeczko i można jeść. Pozdrawiam :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minia51 Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Dzięki, zaraz zabieram się do krojenia,szczaw już umyty, słoiki wyprażone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 14 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 O! fajnie, że znalazłam ten temat :) Dzięki dziewczyny za porady, w najbliższą sobotę zabieram się za szczaw... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 4 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 Mój szczaw już gotowy ;-) Doruniu robiłam według Twoich wskazówek, dziękuję :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorunia Opublikowano 4 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 Bardzo proszę :)Cieszę się,że mogłam pomóc :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.