Gość rafaello Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2005 Skladniki: 6 stekow z lososia(okolo 150-200 gram kazdy) 0,5 litra smietany 30 % 5-6 zabkow czosnku zupa w proszku z kurczaka,wegeta biale polwytrawne wino, sok z cytryny, W formie,rozlozyc steki,jeden obok drugiego.W naczyniu do smietany, dodac sok z jednej duzej cytryny,utarty na drobno czosnek,wino okolo 120 ml.,3 luzki stolowe zupy w proszku,wszystko dokladnie wymieszac. Zalac rybe,aby pokryla wszystkie steki,posypac odobina wegety,polozyc na wierzch kilka galazek pietruszki,pokrojonej w krazki czerwona papryke.Wstawic do nagrzanego piekarnika 220 stopni, na okolo 35-40 minut.((do momentu kiedy na wierzchu,bedzie delikatnie przypieczony kolor)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.