Skocz do zawartości

Snikers


Śliweczka

Rekomendowane odpowiedzi

CIASTO :

  • 60 dkg.mąki
  • 3/4 szkl.cukru
  • 20 dkg.margaryny
  • 2 żółtka
  • 2 jaja
  • 3 łyżki mleka
  • 3 łyżki miodu
  • 2 łyżeczki sody
  • 1 cukier waniliowy
POLEWA ORZECHOWA :

  • 12 dkg.margaryny
  • 20 dkg.orzechów włoskich
  • 4 łyżki cukru
  • 2 łyżki miodu
KREM 1 :

  • 1 budyń śmietankowy ugotowany w połowie mleka podanego w przepisie na opakowaniu
  • 1/2 kostki margaryny
KREM 2 : 1 ugotowana (3 godz.)puszka mleka zagęszczonego słodzonego

Mąkę wymieszać z sodą,posiekać z margaryną,dodaćpozostałe składniki i zagnieść ciasto.Podzielić na 3 części i osobno upiec placki.

Na jeden upieczony placek wylać ugotowaną gorącą polewę orzechową (wszystkie składniki polewy włożyć do garnka,gotować mieszając aż zrobi się gęsta)

UŁOŻENIE :

  • placek
  • na placek wyłożyć budyń
  • przykryć drugim plackiem
  • wyłożyć krem z mleka gotowanego
  • przykryć plackiem z orzechami
Wypróbowałam mnustwo przepisów na snikersa ale ten jest rewelacyjny!!! :(
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 4 tygodnie później...

Dziękuję Doroto że napisałaś że ciasta z miodem i sodą najlepsze do jedzenia są po 2-3 dniach,może to uspokoiło gosię34 i mam nadzieję że snikers jej smakował. Sama nie mogłam odpisać ponieważ kilka tygodni nie miałam dostępu do komputera. Pozdrawiam.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 4 miesiące temu...

:D  Skusiłam się zrobić snikersa ,zawsze uważałam że to pracochłonne ciasto lecz okazało się że nie jest rewelacyjne i oto moje dzieło ,dziekuje za przepis i polecam tym którzy jeszcze nie próbowali :cry:

post-4684-1203072468_thumb.jpg

post-4684-1203072490_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

już dawno miałam podobny przepis, ale zrobiłam to ciacho dopiero z twojego przepisu i musze przyznać że jest naprawdę rewelacyjne :cry: choć wydaje się że jest przy nim sporo roboty, to jednak robi się je całkiem szybko, zrobiłam w piątek ale spróbowaliśmy dopiero w niedzielę, podobno ciasta na miodzie muszą odstać, żeby mogły nabrać mocy :-) przepis trafi na stałe do mojego zeszytu. pozdrawiam i dzięki za przepis

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.