Śliweczka Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2007 CIASTO : 60 dkg.mąki 3/4 szkl.cukru 20 dkg.margaryny 2 żółtka 2 jaja 3 łyżki mleka 3 łyżki miodu 2 łyżeczki sody 1 cukier waniliowy POLEWA ORZECHOWA : 12 dkg.margaryny 20 dkg.orzechów włoskich 4 łyżki cukru 2 łyżki miodu KREM 1 : 1 budyń śmietankowy ugotowany w połowie mleka podanego w przepisie na opakowaniu 1/2 kostki margaryny KREM 2 : 1 ugotowana (3 godz.)puszka mleka zagęszczonego słodzonego Mąkę wymieszać z sodą,posiekać z margaryną,dodaćpozostałe składniki i zagnieść ciasto.Podzielić na 3 części i osobno upiec placki. Na jeden upieczony placek wylać ugotowaną gorącą polewę orzechową (wszystkie składniki polewy włożyć do garnka,gotować mieszając aż zrobi się gęsta) UŁOŻENIE : placek na placek wyłożyć budyń przykryć drugim plackiem wyłożyć krem z mleka gotowanego przykryć plackiem z orzechami Wypróbowałam mnustwo przepisów na snikersa ale ten jest rewelacyjny!!! :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jolcia Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Śliweczko też robię według takiego przepisu od dawna. Potwierdzam że jest pyszny :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emka Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Przepis ciekawy zamierzam upiec to ciacho , mm tylko pytanie odnośnie kremu budyniowego, czy ten budyń utrzeć z margaryną czy margarynę rozpuścić w ugotowanym budyniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Śliweczka Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Witam cię Emka!!! Margarynę ucieramy i dodajemy zimny budyń miksując. Ten snikers zawsze sie udaje,życzę smacznego!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emka Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Dzięki Śliweczko zamierzam zrobić snikersa na przysięgę mojego brata więc nie ma mowy o aby się nie udał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emka Opublikowano 11 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2007 Ciacho naprawdę super,myslę że bedzie powtórka bo przepis wylądował w moich notatkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gosia34 Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2007 Snikers zrobiony , jutro zobaczymy co wyszło. Boję się że będzie twardy!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2007 Ciasta z miodem i sodą mają to do siebie, że po upieczeniu są właśnie twarde, natomiast najlepiej smakują dopiero na 2, 3 dzień. Snikers na pewno będzie pyszny - smacznego :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Śliweczka Opublikowano 21 Września 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2007 Dziękuję Doroto że napisałaś że ciasta z miodem i sodą najlepsze do jedzenia są po 2-3 dniach,może to uspokoiło gosię34 i mam nadzieję że snikers jej smakował. Sama nie mogłam odpisać ponieważ kilka tygodni nie miałam dostępu do komputera. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiola344 Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 :D Skusiłam się zrobić snikersa ,zawsze uważałam że to pracochłonne ciasto lecz okazało się że nie jest rewelacyjne i oto moje dzieło ,dziekuje za przepis i polecam tym którzy jeszcze nie próbowali :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magdalenka_23 Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2008 już dawno miałam podobny przepis, ale zrobiłam to ciacho dopiero z twojego przepisu i musze przyznać że jest naprawdę rewelacyjne :cry: choć wydaje się że jest przy nim sporo roboty, to jednak robi się je całkiem szybko, zrobiłam w piątek ale spróbowaliśmy dopiero w niedzielę, podobno ciasta na miodzie muszą odstać, żeby mogły nabrać mocy :-) przepis trafi na stałe do mojego zeszytu. pozdrawiam i dzięki za przepis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.