hanula Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Nie wiem czy ten przepis już jest na forum ale ja go bardzo lubiei właśnie wczoraj go upiekłam wiec podaje. Ciasto 50 dag mąki 1/2 szkl cukru pudru 15 dag miodu 1/2 kostki margaryny 2 jajka 1 op cukru waniliowego 1 łyzeczka sody oczyszczonej zagnieść ciasto ,podzielic na dwie częsci i upiec dwa oddzielne placki. Krem śmietankowy 1/2 litra śmietany kremówki(30%) 2 śmietan-fixy 3 łyżki zelatyny rozpuszczone w mnieejszej połowie szklanki wody cukier waniliowy polewa 1 puszka słodzonego mleka kondensowanego gotowac 3 godz do dekoracji 10 dag orzechów włoskich śmietane ubic na puszyste piane,dodac cukier,rozpuszczona zelatyne i smietan fixy. Kremen przełozyc placki, na wierzchu rozsmarowac ugotowane mleko i ozdobic orzechami. Ciasto jest najsmaczniejsze na drugi dzień!!!! SMACZNEGO!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy8 Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Hanula swoim zdjęciem bardzo zachęciłaś do skorzystania z przepisu choć jakieś podobne już pewnie jest na forum :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loczek97 Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Dobre, to jest, bo się trochę boję xD ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeLarge Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 jaka jest pojemnośc tej puszki z mlekiem? Bo są różne na rynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Ja użyłabym tej największej,gotowej masy krówkowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Taka puszka skondensowanego mleka słodzonego ma 533 gram. Ja zawsze kupuję taką KLIK Udanego wypieku życzę i Wesołych Świąt :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Choć ciasto jeszcze całkiem nie zwilgotniało to jest pyszne.Użyłam 1 litr kremówki,spodni blat ciasta posmarowałam dżemem agrestowym by zrównoważyć słodycz a wystarczyła mi ta mała puszka masy krówkowej gotowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaliope Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Ciasto śliczne i apetyczne :) Pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.