Skocz do zawartości

Ciasto Toffi


hanula

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem czy ten przepis już jest na forum ale ja go bardzo lubiei właśnie wczoraj go upiekłam wiec podaje. Ciasto 50 dag mąki 1/2 szkl cukru pudru 15 dag miodu 1/2 kostki margaryny 2 jajka 1 op cukru waniliowego 1 łyzeczka sody oczyszczonej zagnieść ciasto ,podzielic na dwie częsci i upiec dwa oddzielne placki. Krem śmietankowy 1/2 litra śmietany kremówki(30%) 2 śmietan-fixy 3 łyżki zelatyny rozpuszczone w mnieejszej połowie szklanki wody cukier waniliowy polewa 1 puszka słodzonego mleka kondensowanego gotowac 3 godz do dekoracji 10 dag orzechów włoskich śmietane ubic na puszyste piane,dodac cukier,rozpuszczona zelatyne i smietan fixy. Kremen przełozyc placki, na wierzchu rozsmarowac ugotowane mleko i ozdobic orzechami. Ciasto jest najsmaczniejsze na drugi dzień!!!! SMACZNEGO!!!!

post-6584-1187456050_thumb.jpg

post-6584-1187456060_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 lata później...

Choć ciasto jeszcze całkiem nie zwilgotniało to jest pyszne.Użyłam 1 litr kremówki,spodni blat ciasta posmarowałam dżemem agrestowym by zrównoważyć słodycz a wystarczyła mi ta mała puszka masy krówkowej gotowej. post-4359-091758100 1303645456_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.