Gość aska Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 CIASTO: -7 jajek -kostke margaryny -2 szkl.mąki -2 łyżeczki proszku do pieczenia -2 łyżki cacao - 1i1/2 szkl. cukru -10 dkg.wiorek kokosowych -5-6 duzych jablek -cynamon POLEWA: -15-20dkg.chalwy wszystkie skladniki polewy polaczyc i podgrzewac az sie dobrze rozpuszcza -4 łyżki mleka -1/2szkl. cukru -10dkg margaryny. Margaryne,szkl.cukru i 7 zoltek utrzec na puszysta mase.dodac make wymieszana z proszkiem do pieczenia i na koniec dodac piane ubita z 2 bialek.Ciasto podzielic na 2 czesci,do jednej dodac cacao i wylozyc na blache.Na ciasto nalozyc piane ubita z 5 bialek,wymieszana z 1/2 szkl. cukru i 10 dkg.wiorek kokosowych.Na bialka wylozyc jablka starte na grubych oczkach,posypane cynamonem.Na wierzch ulozyc biale ciasto.Piec w temp.okolo 150stopni przez okolo 40-45 minut.Po upieczeniu ponakluwac widelcem(ja to robie patyczkiem do szaszlukow wtedy masa lepiej splynie do srodka) i polac goraca polewa. ZYCZE SMACZNEGO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Selena Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Wow, brzmi smakowicie i wcale nie jest pracochłonne, szkoda , że nie ma fotki.Dziś wypróbuję ten przepis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilenka Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Jeslitaktokoniecznie daj fotkę! to zadziała na moej zmysły :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Selena Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Hej dziewczyny, ciasto wyszło znakomite, smak przepyszny a wygląd rewelacyjny, do polewy z chałwy dodałam odrobinę cappuccino a wierzch posypałam startym grześkiem. Niestety fotki, które zrobiłam nie nadają się jako załącznik, ale spokojnie, przepis już sprzedałam do Niemiec mojej szwagierce, którą poprosiłam o zrobienie owych, liczę iż wkrótce się pojawią. Pozdrawiam wszystkich cieplutko.:grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.