Skocz do zawartości

Placek Ze śliwkami


apsik

Rekomendowane odpowiedzi

SKłADNIKI 4 szkl mąki 1 margaryna rozpuszczona 1 1/3 szkl cukru 1/2 szkl kwaśnej śmietany 5 jaj 2 czubate łyżeczki proszku cukier waniliowy Wsypać do miski mąkę,cukier,proszek i wymieszać,włożyć resztę składników i dobrze wymieszać drewnianą łyżką. Wyłożyć na wysmarowaną blaszkę-można wysypać tartą bułką ,albo dać brązowy papier-na cieście poukładać połówki śliwek w pozycji pionowej i zasypać kruszonką. Kruszonka 3/4 szkl mąki 5 dag margaryny 1/2 szkl cukru cukier waniliowy 1 żółtko Placek jest szybki ,smaczny i wychodzi pełna blacha. Przepis pochodzi z radia i wielokrotnie jest wypróbowany.

post-3528-1220781679_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...
  • 11 miesięcy temu...

Ciasto upiekłam wczoraj z żółtymi śliwkami i muszę powiedzieć,że naprawdę dobre wyszło :?: .Domownikom smakowało, a to najważniejsze. Nie wiedziałam tylko na jakiej wielkości blachę jest przepis i chyba dałam do troszkę za małej, ale za to jak pięknie wyrośnięte było.. :razz: . Pytali się mnie czy to drożdżowe,że takie mięciutkie i puchate. Polecam fajny przepis i pozdrawiam.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.