Skocz do zawartości

Sernik Gotowany


AniaM

Rekomendowane odpowiedzi

1 kg twarogu (ja używam taki w wiaderku) 1 szklanka cukru 4 jajka 3/4 kostki margaryny 4 budynie waniliowe lub śmietankowe 1/2 szklanki mleka cukier waniliowy bakalie wg uznania (można bez) herbatniki do wyłożenia blachy (np be-be) Magaryne rozpuścić w garnku, dodać ser , cukier i cukier waniliowy. Zagotować. Jajka rozbełtać i dodać do garnka. Zagotować. Budynie rozpuścić w mleku. Wlać do garnka i chwilę gotować aż porządnie zgęstnieje. Cały czas mieszając.Na koniec dodać bakalie i dobrze wymieszać. Herbatniki wyłożyć na blachę.A następnie wylać masę serową. I na wierzch znowu wyłożyć herbatniki. Polać polewą albo galaretką. Po przestygnięciu włożyć do lodówki. Podawać schłodzone.

post-6974-1188832727_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ania sernik sliczny i łatwy w wykonaniu,jeszcze go nie robiłam,ale mam zamiar i własnie mam pytanie,dajemy 4 budynie a mleka tylko 1/2 szklanki-tak mi sie wydaje że tego mleka jest za mało,da sie to wymieszac w tak malej ilości mleka?mozliwe że sie da,tylko mi sie tak zdaje że nie........pozdrawiam!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.