Gość wilow Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2005 : ciasto: 2 szklanki maki łyzka cukru łyżeczka soli kminek jak ktos lubi 3dag drożdży 34 szklanki wody 50gag sera zułtego Farsz; 30dag pieczarek 20dag papryki 20-25 kiełbasy 3-4 duże cebule reszte kto co lubi sos: 2 łyzki przecieru wszelkiego roszaju zioła kto co ma zabek czosnku Sposób Przyządzeni; Nie jest to najłatwiejszy przepis ale jesli uda sie go komus zrobic zgodne z wskazówkami to pizza stanie sie jego ulubiona potrawa no to do dzieła. Do miski wsypujemy 2 szklanki maki dodajemy do tego łyżke cukru,łyzeczke soli troszke kminku i mieszamy. nastepnie 34 szklanki wody podgrzewany aby woda była ciepła, kruszymy drozdze i dodajemy je do wody wsypujemy do tego łyzke mąnki troszke cukru aby szybko wystartowało dodajemy do miski i wyrabiamy jeśli ciasto jest za suche dodajemy wody, odstwiamy w ciepłe miejsce do wyrosniecia .Kolej na farsz , kroimy wszystkie składniki cebule w krazki kiełbase w kostke paprykie w paski pieczarki w krązki wszystie składniki dajemy do jednego garnka i gotujemy z odrobina wody .gotujemy około 40 min aby wszystko zmiekło, nastepnie doprawiamy sola i pieprzem dusimy chwilke i odsączamy dokładnie . SOS: do szklanki dodajemy wszystkie składniki i dokładnie mieszamy oczywiscie czosnek przeciskamy przez praskę. bierzemy blache smarujemy tłuszczem cienko rozwałkowane ciasto kładziemy na blache zawijamy boki , cały spód nakłuwamy widelcem smarujemy sosem nakładamy farsz boki tez smaryjemy sosem nabiora one slicznego koloru .Wkładamy ciasto do piekarnika rozgrzanego do 200`C na 30-40 minut , dopiero po 20 minutach pieczenia wyciagamy na chwilke i posypujemy serem i wkładamy spowrotem.Robienie sosu nie jest konieczne ale jeśli go nie bedzie to juz nie jest to samo zycze wszystkim powodzenia i udanego wypieku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.