Skocz do zawartości

Golonka z warzywami i piwem


bof

Rekomendowane odpowiedzi

- ugotować golonkę (około 1 godziny) w posolonej wodzie - po ugotowaniu oddzielić mięso od kości i obtoczyć : 1. w mieszance : majranek + sól + pieprz + papryka słodka w proszku 2. a mastępnie w mące - włożyć na gorący olej i podsmażyć z cebulą - dolać wodę , w której gotowana była golonka - dodać do niej marchewkę , pitruszkę i selera pokrojone w paski - dusić pod przykryciem , , pod koniec dodać piwo (ok. 1/2 puszki lub więcej w zależności od smaku) . Wszystko dusić około 1 godziny . Można podawać z ziemniakami i ćwikłą lub z chlebem i ćwikłą . Smacznego ;-)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.