Skocz do zawartości

Sernik Z Miodem


grumko

Rekomendowane odpowiedzi

Sernik z miodem

SKŁADNIKI: Ciasto: 2 szklanki mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, pół szklanki oliwy, pół szklanki piwa. Nadzienie: 1 i pół szklanki tłustego twarogu, 0,3 szklanki miodu, 1 płaska łyżeczka cynamonu, 2 jajka.

SPOSÓB WYKONANIA: Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni. Do dużej miski przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodajemy oliwę i piwo i dokładnie wyrabiamy drewnianą łyżką. Jednolite i gładkie ciasto formujemy w kulę, owijamy formą aluminiową i odstawiamy na kwadrans. Po tym czasie wykładamy nim równomiernie okrągłą formę tortową. Zapiekamy ok. pół godziny. Jeśli w czasie pieczenia spód zacznie się podnosić nakłuwamy go widelcem w kilku miejscach. Przygotowujemy nadzienie miksując ser, jajka i miód. Doprawiamy cynamonem. Wylewamy masę na upieczony, ale nie gorący spód. Zapiekamy przez 30 minut, aż nadzienie ładnie się zetnie i nabierze złotego koloru. Dla dekoracji posypujemy cynamonem.

post-5244-1189407373_thumb.jpg

Smacznego!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.