Justyna.K Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2007 Mój pomysł jest taki niech każda każdy z nas napisze co dodaje do słoninki chodzi mi oczywiście o SMALEC a więc ja dodaję : oczywiście słonina mielona + cebula (w drobną kosteczkę + czosnek ( w drobną kosteczkę) + sól i pieprz + trochę koperku. A WY CO DAJECIE??? Może skorzystam z WASZYCH rad.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2007 Chyba już gdzieś pisaliśmy na ten temat ale nie mogę znależć.Ja do smalczyku dodaję starte jabłka,majeranek,czosnek,drobniutko pokrojone śliwki suszone,cebulę no i przyprawy:sól,pieprz,papryka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mac51 Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2007 Słonina,boczek,karkówka pokrojone w drobną kostkę. Dobrze uwędzona kiełbasa przepuszczona przez maszynkę. Cebula,czosnek drobniutko posiekane. Oraz sól,pieprz,majeranek,liście laurowe,ziele. Smacznego :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasiulek Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2007 A ja dodaję przyprawy takie jak np. delikat do mięs :wink: albo inne gotowe przyprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Justyna.K Opublikowano 15 Września 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2007 no no widzę że każdy z nas ma inny pogląd co do robienia smalczyku dzięki za wasze odpowiedzi teraz będe kombinowała. :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorunia Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2007 Tutaj było też o smalczyku własnej roboty :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeLarge Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2007 nie wiem czy powinienem się odzywać gdyz nie jestem każdą z was ale co mi tam, zaryzykuję :wink: : http://www.smaczny.pl/forum/index.php?show...0&hl=smalec http://www.smaczny.pl/forum/index.php?show...4&hl=smalec http://www.smaczny.pl/forum/index.php?show...3&hl=smalec http://www.smaczny.pl/forum/index.php?show...4&hl=smalec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorunia Opublikowano 16 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2007 DeLarge pewnie,że możesz,a nawet musisz się wypowiadać,przecież my jesteśmy jedną wielką rodziną smaczniaków,a Justyna pewnie napisała tak z rozpędu :P Pozdrawiam :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eremiw Opublikowano 16 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2007 Tylko z cebulką, a potem na chleb- ogórek kiszony ! Już jestem głodna :P) Jutro muszę kupić mieloną słoninę , a właściwie to tłuszcz mielony na smalec, taki bywa po 1,50 zł za kilogram i odpada to krojenie albo mielenie w maszynce .A jablko totrzeba odsączyć z soku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Justyna.K Opublikowano 16 Września 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2007 De Large już poprawiłam sorki (Dorunia miała rację to z rozpędu a przecież na smacznym są też mężczyźni :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
justhi Opublikowano 16 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2007 Ja lubię z majerankiem, czosnkiem i cebulą. Czasami z mielonym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.