arturro Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 Proste i smaczne :P Oliwki, po uprzednim osączeniu z zalewy, przełóż do większego słoika. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę i dodaj do oliwek, następnie dodaj zioła prowansalskie. Oliwki zalej oliwą, słoik zakręcić i energicznie nim potrząsając, dokładnie wymieszaj jego zawartość. Tak przygotowane oliwki odstaw na 2?3 doby. Podawaj w miseczkach, przybrane np. świeżą bazylią. trochę zachodu tylko z tym ze trzeba odstawić na te 2-3 dni, ale warto poświęcić trochę miejsca w lodówce :P serio :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.