arturro Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2007 Kiedyś miałem przyjemność jeść ciasto, które w składzie swoim miało... marchewkę. Niestety nie mogę znaleźć nigdzie przepisu. Słyszeliście o czymś takim. Jest to bodajże specjał występujący w kuchni regionalnej na Kaszubach. Byłbym wdzięczny za jakieś informacje dot. tego ciasta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2007 Ja piekłam takie ciasto z marchewką - jest bardzo dobre, polecam :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2007 Ja również go polecam,smaczne i wilgotne a przy tym szybkie w wykonaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monika_35 Opublikowano 24 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2007 Ojej a ja miałam wczoraj ... przesyłam kawałek, który się jeszcze ostał. :wink: przepisik dodam w wolnej chwili, bo moja wersja zawiera jeszcze miód. jest rewelacyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elunia.o Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2007 Proszę bardzo. Mam taki przepis: 4 jaja 1,5 szklanki cukru 2 szklanki ( ubite) utartej marchewki 2 szklanki mąki 3/4 kostki masła po 2 łyżeczki proszku do pieczenia i sody cukier wanilinowy Polewa: 10 dkg serka topionego śmietankowego, 10 dkg masła, 1 szklanka cukru pudru, cukier wan. Ubić jajka z cukrem, dodać marchew, mąkę i pozostałe sypkie składniki. Masło roztopić, ostudzić i wlać do masy.Dokładnie wymieszać.Piec 50 min. 200 st.C Masło i serek rozpuścić, wymieszać z cukrem pudrem i wanilinowym. Przestudzoną polewą posmarować ciepłe ciasto. Udekorować orzechami włskimi. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.