Skocz do zawartości

Bezowy


kasienia

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki: 15 jajek 1gorzka czekolada 2 mleczne czekolady 3 kostki masła 2 opakowania bezów 30 dkg chałwy waniliowej kakao mleko mąka ziemniaczana cukier waniliowy Przygotowanie: Upiec ciemny biszkopt z 6 jajek (dodać 2 płaskie łyżki kakao). Upieczony przekroić na pół. MASA CZEKOLADOWA! 5 jajek 2 łyżki cukru 1 łyżka kakao 1 gorzka czekolada 1 kostka masła (25 dkg) Jajka ubić na parze (na pianę), dodać cukier, i dalej ubijać, dodać kakao i czekoladę i nadal ubijać, aż będzie sztywne. Wystudzić. Rozetrzeć 1 kostkę masła i połączyć z wystudzoną masą MASA CHAŁWOWA! 4 żółtka 1/2 szkl. mleka cukier waniliowy 1 łyżka mąki ziemniaczanej 35 dkg masła 30 dkg chałwy waniliowej Żółtka utrzeć z 1/4 szkl. zimnego mleka i łyżką mąki ziemniaczanej. Resztę mleka zagotować z cukrem waniliowym. Na gotujące mleko wlać żółtka utarte z mąką. Zagotować. Wystudzić. Utrzeć masło z chałwą i połączyć to z wystudzoną masą. Na jedną część biszkoptu położyć masę czekoladową. Na nią rozłożyć bezy (brzuszki do gory). Na bezy masę chałwową. Przykryć drugą połową ciasta. Wierzch polać rozpuszczoną czekoladą mleczną. PYCHA ;-)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.