Skocz do zawartości

Aromatyczna Zupa


justhi

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki na 4 porcje:

60 dag cebuli

25 dag żeberek wieprzowych

10 dag kiełbasy czosnkowej (ja nie mam takiej i dlatego daję jakąś zwykłą kiełbasę i czosnek)

5 dag chudego wędzonego boczku

2 marchewki

listki selera

2 łyżki oleju

łyżka ziaren pieprzu

kilka gałązek oregano

sól, pieprz

Marchewki obrać, pokroić w drobną kostkę. Mięso umyć i osuszyć. 2 cebule obrać, podzielić na ćwiartki. Do rondla wlać 4 szk. wody, włożyć żeberka, pokrojoną cebulę, ziarekna pieprzu oraz marchewkę i seler. Gotować 15 minut na średnim ogniu. Pozostałe cebule obrać, pokroić w cienkie krążki. Kiełbasę i boczekpokroić w kosteczkę. Mi

so wyjąć, usunąć z niego kości. Rosół przecedzić przez sito. Mocno rozgrzać olej

w rondlu, podsmażyć na nim kiełbasę i boczek, dodać cebulę. Całość podlać rosołe

dusić 30 minut. Mięso ponownie przełożyć do rosołu, krótko podgrzać. Gotową zupę

przyprawić do smaku solą, pieprzem. Przed podaniem wsypać do zupy listki oregano

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.