Skocz do zawartości

Ciasto Cappuccino


kim

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki: Ciasto: 6 jaj 1,5 szklanki cukru 1,5 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyzki kakao 5 łyżek oleju Ubić pianę z białek, dodać cukier, potem żółtka, wymieszać. Nastepnie dodawac stopniowo mąkę wymieszaną z proszkiem i kakao, na końcu dodać olej. Piec ok. 30 min. Krem: 0,5 litra mleka 4 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 7 łyżek kawy cappuccino (wyłacznie rum lub brandy!!) cukier waniliowy 6 łyżek cukru kryształu 2 jaja kostka margaryny gorzka czekolada lub kakao do posypania Połowe mleka zagotować z 6 łyżkami cukru kryształu i cukrem waniliowym. W drugoej połowie mleka rozrobic mąkę zwykłą + ziemniaczaną + 2 całe jaja. Do gotującego mleka wlać rozrobione mąki i ugotowac budyń. Ostudzony budyń zmiksować z kawą. Przekrojone ciasto przełożyc kremem, niewielka ilośc pozostawić do posmarowania wierzchu. Ciasto posypać startą czekoladą lub kakao. Smacznego :-)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.