Skocz do zawartości

Paryżanki


Pączuszek

Rekomendowane odpowiedzi

Biszkopt

4 jaja

1 niepełna szk. cukru

1 niepełna szk. mąki

1 łyżka mąki ziemniaczanej

1 łyżeczka proszku do pieczenia

Wykonanie:

Jaja ubić z cukrem , dodać mąki z proszkiem do pieczenia wymieszać. Ciasto podzielić na dwa części do jednej dosypać kakao. Upiec dwa biszkopty jeden jasny drugi ciemny.

Masa

1 litr mleka

9 łyżek kaszy manney

2 cukry waniliowe

1 łyżka cukru pudru

Z tego ugotować kaszę manną , ostudzić i utrzeć z jedną kostką masła.

Ugotować galaretkę, wylać na dużą powierzchnię np. tacę.(najlepiej czerwoną).

Z biszkoptów wykrawać szklanką lub literatką kółka , z galaretki też kółka.

Smarować masą krążki biszkoptów w środek krążek galaretki. Posmarować masą całą powierzchnię i obtoczyć w okruchach.( pozostałości po biszkoptach ).

Życzę smacznego. Jutro dołączę zdjęcie.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.