ina12 Opublikowano 6 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 Przepis posiadam z gazety Super Express. Zrobiłam, są smaczne. 6 kg buraczków - umyć, ugotować, obrać i zetrzeć. 3 szkl. cukru 2 szkl. octu 6 średnich cebul 6 zabków czosnku 15 ziaren ziela angielskiego 15 ziaren pieprzu 15 listków laurowych 6 goździków 2 łyżki soli Cebulę i czosnek pokroić, przygotowujemy zalewę z octu, cebuli, czosnku i reszty przypraw. Całość zagotowujemy i odstawiamy na 12 godzin, po tym czasie odcedzamy przyprawy, a zalewę wlewamy do ugotowanych, startych na grubej tarce buraczków. Wszystko dokładnie mieszamy. Buraczki przekładamy do słoiczków i pasteryzujemy ok. 20 minut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aida Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2007 Rewelacja robię od lat, a pyszny gęsty sok zlewamy i dodajemy kieliszek czerwonego wina i mamy cudny barszczyk szczególnie na Wigilię. Inuś ta sałatka zawiera tak dużo kwasu że nie trzeba jej tak długo gotować wystarczy 5 minut po to tylko by słoiczki przychwyciły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 7 Października 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2007 Aida ja przepis mam od zeszłego roku i teraz go wypróbowałam. Dziękuję Tobie za poradę i następną razą napewno skorzystam z niej. Smakowałam przed włożeniem do słoików to nie były mocno kwaśne. Ja słoików nie gotowałam tylko podgrzewałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.