Skocz do zawartości

Sznycle Wieprzowe Zapiekane


elunia.o

Rekomendowane odpowiedzi

Mój ulubiony przepis - jeśli spodziewam się gości przyjezdnych,a nie wiadomo o której będą. Plastry szynki wieprzowej lekko rozbić i ułożyć na suchej blasze. Trochę soli, pieprzu i vegety.Na to dajemy pieczarki usmażone z cebulą (przestudzone) i żółty ser. Sos myśliwski knorra robimy wg przepisu na opakowaniu, dodajemy małą śmietanę kremówkę i pokrojony w talarki por ( białą część).Zalewamy tym mięso. Pieczemy 45 min. w 180 st.C. W zależnosci od ilości mięsa zwiekszamy ilość śmietany i sosu.Mięso ma być przykryte.Można wszystko przygotować wcześniej i trzymać w piekarniku, a piec dopiero w ostatniej chwili.Można odgrzewać, ale na zimno też jest pyszne. smacznego!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Lusiu, to nie jest Farsz. Na mięso dajesz pieczarki i zalewasz śmietaną zmieszaną z sosem. ja tego nie robiłam ale robiłam podobne mięsko - karkówkę zapiekaną ( z zupą cebulową) tam też były pieczarki. Przepis jest na forum. Pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.