Skocz do zawartości

Makaron Z Tuńczykiem


grumko

Rekomendowane odpowiedzi

Makaron z tuńczykiem

SKŁADNIKI: 25 dag ugotowanego makaronu typu kolanka, 2 łyżki masła lub margaryny, 2 łyżki drobno posiekanej cebuli, 2 płaskie łyżki mąki, 1 i 2/3 szklanki mleka, 1 szklanka ugotowanego groszku, 1 puszka tuńczyka w sosie własnym, 1/3 szklanki posiekanego koperku lub natki pietruszki - ja akurat zapomniałem dodać, a to pewnie przez ten wakacyjny nastrój;-)) - 4 łyżki startego parmezanu, sól, pieprz, ostra papryka.

SPOSÓB WYKONANIA: Tłuszcz stopić na średnim ogniu i smażyć do momentu aż cebula będzie szklista. Posypać mąką i smażyć razem minutę. Ciągle mieszając powoli wlewać mleko. Doprowadzić do zagotowania i zgęstnienia sosu. Wsypać groszek, rozdrobnionego tuńczyka, zieleninę, ser. Dokładnie wymieszać. Doprawić przyprawami i dokładnie wymieszać. Polać makaron i całość jeszcze raz dokładnie wymieszać.

post-5244-1191834772_thumb.jpg

Smacznego!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 rok później...
  • 2 miesiące temu...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.