Skocz do zawartości

Capri...kokosowa Pyszność:)


kim

Rekomendowane odpowiedzi

Biszkopt: 6 jaj 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 0.5 szklanki mąki ziemniaczanej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 opakowanie cukru waniliowego Ubić pianę z białek, dodać cukier ( waniliowy też ) i żółtka, wymieszać. Następnie dodawac stopniowo mąkę wymieszaną z ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Piec ok. 30 min w temp 160 st. Krem: 3 szklanki mleka 3/4 szklanki cukru 1 kostka margaryny 1 olejek śmietankowy 1 szklanka mąki tortowej 2 szklanki mleka zagotować z cukrem, w trzeciej rozprowadzić mąkę, dodac do gotującego sie mleka i ugotować budyń. Po wystygnieciu połączyć z margaryną i olejkiem. Posypka: 1 paczka wiórków kokosowych 2 łyżeczki cukru 1 łyżka margaryny Wszystko zarumienić na patelni. Biszkopt przekroic na pół, 2/3 masy przełożyć, resztą kremu posmarowac wierzch, posypać wiórkami.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.