Skocz do zawartości

Pasztet Domowy


annwro14

Rekomendowane odpowiedzi

PASZTET DOMOWY



Składniki: 0.50 kg. podgarla surowego, 1 kg. mięsa wieprzowego ( może być gulaszowe), 0, 50 kg mięsa kurzego, 2 durze cebule, 30 dek wątróbki kurzej, 5 jajek, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, włoszczyzna, 2-4 grzybki,



Podgarle pokroić w kostkę, usmażyć, przełożyć do miski. W pozostałym tłuszczu podsmażyć pokrojoną w ćwiartki cebule i przełożyć do miski. Tłuszcz cały wlać do garczka dodać włoszczyznę, grzybki i pokrojone mięso, dusić do miękkości na wolnym ogniu. Wyjąć mięso do miski, w tym samym tłuszczu udusić wątróbkę. Zmielić wszystkie podduszone składniki 2x dodać bułkę wcześniej namoczoną ( można ją też zmielić) dodać jajka, pieprz, sól, trochę gałki muszkatołowej, pozostały tłuszcz, wymieszać. Piec w prodiżu wysmarowanym tłuszczem i posypanym bulką tartą, dobrą godzinę, gdy pojawi się biała piana po brzegach to oznaka pieczenia.

post-7060-1198882754_thumb.jpg
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.