Skocz do zawartości

Ogórkowa


Klamerka

Rekomendowane odpowiedzi

Przepis na tą zupę znalazłam w ostatnim numerze "Mojego Gotowania" (nr 10/2007, str. 25).

składniki:

-50 dag ogórków kiszonych

-4 marchewki

-pietruszka

-kawałek selera

-por

-15 dag ryżu

-2 litry bulionu warzywnego

-2/3 szkl. kwaśnej śmietany (22%)

-łyżka masła

-listek laurowy, 2 ziarna ziela angielskiego, sól, pieprz

-2 łyżki posiekanego koperku

Warzywa oczyścić, opłukać, pokroić w drobne paseczki.

Bulion wlać do garnka, zagotować, włożyć pokrojone warzywa. Dodać listek laurowy oraz ziele angielskie.

Wsypać ryż, gotować, aż będzie miękki (15 - 20 minut).

Ogórki obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

Na patelni rozgrzać masło, włożyć ogórki, podsmażyć, dodać do zupy.

Przyprawić do smaku, zagotować.

Dolać śmietanę, wymieszać, podgrzać jeszcze minutkę.

Posypać koperkiem.

Smacznego!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.