Gość frezyjka76 Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2004 SKŁADNIKI:sałata,papryka czerwona,ogórek świeży,por,pomidor,dymka,seler naciowy,krewetki,jajka,jogurt,majonez,sól,pieprz. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:warzywa kroimy w kostkę,krewetki obsmażamy któtko na masełku,z jogurtu,majonezu i przypraw robimy sos,układamy warstwami kolejne warzywa,polewając sosem.PYCHA:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vjesja Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2005 Krewetki obsmazone na masle, to duze nieporozumienie. Przez smazenie traca nie tylko smak ale robia sie "gumowe". Krewetek sie nie smazy. Zlowione krewetki sa od razu , jeszcze na statku , gotowane w wodzie morskiej i potem umieszczone w lodzie. Dodajemy je do salatek, takie jakie kupilismy w sklepie. Jesli sa jeszcze w skorupkach, to je sciagamy i to tyle. W dobrej restauracji dostaje sie do zupy-krem z krewetek, extra krewetki na talerzyku, poniewaz te wygotowane w zupie nie maja juz smaku i sa "gumowate". Krewetki musza byc soczyste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liziii Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2005 Ale krewetki w pancerzykach, po obraniu można lekko przyrumienić, a własciwie pogrzac na oliwie i nie stan a sie gumowate ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vjesja Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2005 Lizii, tatara tez mozna podgrzac na maselku i nikt tego nie robi. Krewetek sie nie podsmaza, zatracaja swoj bogaty smak. Mieszkam w kraju, gdzie krewetki sa obecne w menu od ..zawsze, nkt nigdy nie podsmaza krewetek. Po co? Zeby zredukowac przyjemnosc smakowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agusia Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2006 Krewetki sie smazy jesli sa surowe. Pod warunkiem jednak ze na piekielnie duzym ogniu , przez doslownie 2-3 min az zrobia sie rozowe i zwina w literke C. Surowe krewetki sa koloru szaro_burego wiec widac gdy nabieraja innej barwy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.