Lusia Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 ROLADA Z MIELONEGO MIĘSA po 1 czerwonej, żółtej i zielonej papryce 10 dag pieczarek, 2 pory 1 mały pęczek natki pietruszki 3 łyżki oleju, sól i pieprz 30 g startego sera ementaler a___ 1 mata cebula, l ząbek czosnku 75 dag mieszanego mięsa mielonego 3 jajka, 10 dag bułki tartej 1 łyżeczka mielonej ostrej papryki 1/2 szklanki rosołu 1 łyżka śmietany 22%, Paprykę oczyścić, umyć i pokroić w kostkę. Grzyby oczyścić i pokroić na cienkie plasterki. Pory oczyścić i razem z zielonymi liśćmi pokroić na plasterki. Natkę opłukać i drobno posiekać. Na patelni rozgrzać1/2 łyżki oleju, dodać paprykę, grzyby oraz pory i dusić krótko. Następnie wymieszać z połową natki oraz serem, przyprawić solą i pieprzem i odstawić do ostygnięcia. Cebulę z czosnkiem obrać i pokroić w drobną kostkę. W misce wymieszać mięso z jajkami, resztą natki i tartą bułką. Dodać cebulę oraz czosnek i całość przyprawić solą, pieprzem i papryką. Masę mięsną umieścić pomiędzy kawałkami folii spożywczej i rozwałkować na placek o grubości ok. 1 cm. Górną folię zdjąć, a na mięsie umieścić nadzienie Za pomocą folii placek unieść na jednym końcu i zwinąć w roladę. Następnie pokroić ją na plastry o grubości 5 cm i obsmażyć. Podlać rosołem i dusić pod przykryciem 20 min na małym ogniu. Porcje rolady nałożyć na ogrzane talerze. Sos pozostały po duszeniu mięsa zabielić śmietaną i ewentualnie zagęścić na dużym ogniu. Roladę polać sosem i podawać z ziemniakami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jolcia Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2007 Lusia bardzo apetyczne to mięsko i godne zrobienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grumko Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2007 Lusiu; przepis ok. ale mam pytanie czy to zdjęcie to Twoje czy zeskanowane: jeśli Twoje to chylę czoła bo jedzenie nie jest łatwe do fotografowania, a jesli nie to podaj autora Pozdówka Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lusia Opublikowano 23 Października 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2007 No niestety nie sa moje.nie dorobilam sie jeszcze aparatu, ale juz niedługo sie to zmieni. Robilam te roladki i wyszły bardzo podobnie. A chcialam Wam pokazac jak wygladają. to jest przepis z "Szybko, łatwo, smacznie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.