grumko Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2007 Jarska kiełbaska To stary przepis bo pochodzi z miesięcznika Moje Gotowanie z lipca 1996r. Za każdym razem nie wychodzi nam jak kiełbaska, którą da się kroić. Może trzeba by dodać więcej żelatyny, ale nie eksperymentujemy z tym, bo w sumie odpowiada nam ta konsystencja, która wychodzi: coś ala serek topiony. Najważniejsze, że jest bardzo smaczne Dziś jedliśmy ją z własnoręcznie upieczonym chlebem greckim z oliwkami SKŁADNIKI: opakowanie sera feta, łyżeczka żelatyny, 3 ogórki konserwowe, pół szklanki grzybków marynowanych, pół żółtej papryki, pół czerwonej papryki, świeży ogórek. SPOSÓB WYKONANIA: Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości wody. Gdy napęcznieje, podgrzać, rozpuścić, ostudzić. Paprykę i ogórek umyć, drobno pokrajać. Ogórki konserwowe i grzybki pokrajać w kostkę. Ser zemleć, dodać warzywa i żelatynę, dokładnie wymieszać. Masę ułożyć na folii aluminiowej, uformować walec, zawinąć. Włożyć do lodówki na 2-3 godziny. Odwinąć z folii i pokroić w plastry. Smacznego!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Najdzi Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2007 Grumnko, czy możesz podać przepis na chleb z oliwkami?Narobiłaś mi apetytu :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grumko Opublikowano 24 Października 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2007 tutaj jest link: Grecki chleb z oliwkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Najdzi Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2007 Bardzo dziekuje za odpowiedź :grin: Planuję zrobić ten chleb w weekend, mam nadzieję, że się uda.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grumko Opublikowano 24 Października 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2007 Powodzenia i daj znać jak Ci poszło!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edytka78 Opublikowano 26 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2007 Grumko ile ma być tego sera feta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grumko Opublikowano 26 Października 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2007 my używamy do tego przepisu fety z Mlekovity, która waży 270 g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
figiel Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2007 Witam! Wygląda zachęcająco.Czy zamiast fety można dać zwykły twaróg? Tak na marginesie ,to robisz dobre zdjęcia, nie wspominając o dekoracji potraw-super ;) Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grumko Opublikowano 5 Listopada 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2007 myślę, że twaróg może byś jak nabardziej. a apropo fotek to dziękuję ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
figiel Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2007 Witam ! Jednak zrobiłam kiełbaskę jarską, z twarogu.Nawet udało mi sie zwinąć w wałek (niestety nie mam zdjęcia),ale wygląda super, na przekroju mi przypomina salceson.Bardzo ciekawy smak ,który nadają marynowane grzybki i ogórki. Dzięki za przepis.Polecam ,bo jest łatwa do zrobienia. Pozdrawiam ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.