Skocz do zawartości

Bejcowana Rolada Z Kurczaka


AnnaK

Rekomendowane odpowiedzi

Przepis otrzymałam od koleżanki,ona też od kogoś ,więc nie mogę napisać kto jest autorem tej potrawy. 1 podwójny filet z piersi kurczaka-jak największy 2 łyżki oliwy 3 ząbki czosnku sos sojowy ciemny sól,pieprz Mięso tak naciąć,aby powstał jak największy plat i lekko rozbić.Czosnek przecisnąć przez praskę.Mięso natrzeć czosnkiem,popieprzyć i odrobinę(!) posolić.Wstawić do lodówki na 12 godz.Następnie płat mięsa obficie posmarować sosem sojowym,bardzo ciasno zrolować i włożyć w siatkę wędliniarską lub mocno okręcić nitką.Oliwę wymieszać z trzema łyżkami sosu sojowego i posmarować po wierzchu całą roladę.Zawinąć w alufolię i upiec.Następnie odlać (nie wylewać) powstały sos, a roladę zrumienić. Galaretka: Powstały z pieczenia sos uzupełnić do 400ml wodą, zagotować, doprawić, dodać trzy łyżeczki żelatyny.Na półmisek wylać trochę galaretki,poczekać aż zastygnie i położyć plasterki (ok.0,5cm) rolady.Całość zalać resztą galaretki. Roladę można podać na ciepło albo na zimno.W galarecie lub bez.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.