AnnaK Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2007 Przepis otrzymałam od koleżanki,ona też od kogoś ,więc nie mogę napisać kto jest autorem tej potrawy. 1 podwójny filet z piersi kurczaka-jak największy 2 łyżki oliwy 3 ząbki czosnku sos sojowy ciemny sól,pieprz Mięso tak naciąć,aby powstał jak największy plat i lekko rozbić.Czosnek przecisnąć przez praskę.Mięso natrzeć czosnkiem,popieprzyć i odrobinę(!) posolić.Wstawić do lodówki na 12 godz.Następnie płat mięsa obficie posmarować sosem sojowym,bardzo ciasno zrolować i włożyć w siatkę wędliniarską lub mocno okręcić nitką.Oliwę wymieszać z trzema łyżkami sosu sojowego i posmarować po wierzchu całą roladę.Zawinąć w alufolię i upiec.Następnie odlać (nie wylewać) powstały sos, a roladę zrumienić. Galaretka: Powstały z pieczenia sos uzupełnić do 400ml wodą, zagotować, doprawić, dodać trzy łyżeczki żelatyny.Na półmisek wylać trochę galaretki,poczekać aż zastygnie i położyć plasterki (ok.0,5cm) rolady.Całość zalać resztą galaretki. Roladę można podać na ciepło albo na zimno.W galarecie lub bez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.