Skocz do zawartości

Ryba Po Japońsku


elunia.o
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

1 kg mintaja zalewa: 2 szklanki wody 6 łyżek octu 1/2 szklanki oleju 3 łyżeczki cukru 6 ziarenek ziela angielskiego 1 łyżeczka pieprzu 2-3 liście laurowe zalewę gotować 10 min. 1/2 słoika ogórków konserwowych 1 słoik papryki konserwowej 2 cebule Ogórki i paprykę kroimy w paseczki, cebulę w krążki. Dodajemy do tego 1 słoiczek koncentratu pomidorowego i 3 łyżki łagodnego keczupu. Wszystko wrzucamy do zalewy i gotujemy jeszcze 10 min. Robimy bardzo gęste ciasto naleśnikowe: 6 jaj + mąka, dużo vegety, pieprz. Ma być wyraźnie słone. W cieście panierujemy rybę i smażymy na oleju. Całość studzimy i układamy warstwami ryba-zalewa, ryba-zalewa.Odstawiamy na 10 godzin. Jest trochę pracy, ale warto.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

ja robie tą rybke prawie prawie tak samo.ale do zalewy dodaje przecier i kethup... a warzwka ogórki apparyke i cebulke kroje w kostke i przekładam takimi surowymi,niemoczonymi w zalewie..przekładam warstwami..rybka warzywka rybka warzywka..i zalewam....rybke polecam bo smaczniusia a jak postoi pare dni..to dopiero niebo w gębie :grin:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

 Udostępnij

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.