Skocz do zawartości

Ciasto Serowe Z Rabarbarem!


lebenderengel

Rekomendowane odpowiedzi

skladniki na ciasto i kruszonke: 300 g maki kukurydzianej 200 g masla albo margaryny 200 g cukru skladniki na nadzienie: 100 g masla albo margaryny 100 g cukru 500 g Quark 25 g maki kukurydzianej 100 ml mleka 1 jajko 1 szczypte soli skörke otarta z cytryny 600 g rabarbar,2 lyzki cukru. ciasto: maslo i cukier wymieszac,make kukury.dodac i dalej mieszac az do utworzenia sie duzych kawalköw kruszonki.3/4 kruszonki do nasmarowanej tluszczem formy wylozyc i dobrze przycisnac tak zeby dno i katy blaszki byly pouzupelniane. Nadzienie: maslo z cukrem wymieszac,Quark,jajko,make, söl i skörke z cytryny dodac do tego i dobrze wymieszac,pod koniec to mleko wlac i ostroznie wymieszac. Rabarber umyc i pokroic w kawalki 3 cm dlugosci.Te kawalki z dwoma lyzkami cukru wymieszac i poklasc na ciasto w blaszce, nastepnie wlac na to cala mase i delikatnie rozprowadzic po calym ciescie.Te resztki kruszonki posypac na ciasto i wstawic do nagrzanego piekarnika na 180 st. na okolo godzine. Mozna tez z innymi owocami wypröbowac. Zycze smacznego!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.