Skocz do zawartości

Brukselka W Marynacie


fredzia

Rekomendowane odpowiedzi

1kg brukselki 3/4szkl octu ziarna kminku,kopru,jalowca, ziele angielskie, sol ,cukier Brukselke oczyscic,umyc i wlozyc do wrzatku na 2-3 min, przyprawionego sola i cukrem. Odsedzic i ulozyc w sloikach. Zagotowac pol litra wody z przyprawami, wlac ocet, ponownie zagotowac.Lekko przestudzic i zalac brukselke. Zakrecic i pasteryzowac tem 90 stopni-20 min.Cukru do zalewy wedle uznania.Ja zrobilam slodko kwasna.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.