mamalu Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2007 Jak zrobic porzedna zasmazke mnie prawie zawsze wychodza kluchy.Moze macie jakies sposoby na udana zasmazke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeLarge Opublikowano 26 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2007 zasmażka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marynka Opublikowano 24 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2007 mamalu ,mysle ze robia Ci sie kluchy poniewaz nie przestrzegasz pewnej zasady.A zasada jest prosta do goracej zasmazki zimna woda ,do zimnej goraca ,proste prawda? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozella Opublikowano 24 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2007 Czy pytanie dot. zasmażki takiej na patelni z tłuszczem ? czy tez "zaklepki" czyli bez smazenia. Zasmażkę robi się na patelni. ROzgrzewamy tłuszcz dodajemy mąke i dokładnie rozprowadzamy , kiedy się nieznacznie zarumieni energicznie mieszając dolewamy po troszeczku zupę. Następnie wlewamy wszystko do zupy dalej mieszając. Tzw. "zaklepka" do zupy robiona jest inaczej. Bierzemy np. wodę lub zimną śmietanę i dodajemy mąkę. Przy pomocy mątewki wszystko mieszamy. Kiedy nasza zaklepka ma już gładką konsystencję i jest dość gęsta wlewamy do sosu czy też zupy. Oczywiście energicznie mieszając zupę czy też sos podczas zaciągania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mac51 Opublikowano 24 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2007 mamalu ,mysle ze robia Ci sie kluchy poniewaz nie przestrzegasz pewnej zasady.A zasada jest prosta do goracej zasmazki zimna woda ,do zimnej goraca ,proste prawda? ;) Zgadzam się ;) ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.