Skocz do zawartości

Aromatyczny Szybki Krem Pietruszkowy Z Wędzonką


grumko

Rekomendowane odpowiedzi

Aromatyczny szybki krem pietruszkowy z wędzonką

SKŁADNIKI: 1,5 litra bulionu, 3 większe pietruszki, 3 ziemniaki, 2 kromki razowego chleba, pęczek natki pietruszki, pół szklanki śmietany, 10 dag smacznej wędzonki, boczku, sól, pieprz

SPOSÓB WYKONANIA: Pietruszki i ziemniaki myjemy, obieramy, kroimy na kawałki. Wrzucamy do bulionu, gotujemy około 20 minut. Dokładamy do garnka kromki chleba i gotujemy jeszcze chwilkę. Zdejmujemy garnek z ognia, składniki miksujemy dokładnie na krem. Zabielamy śmietaną. Doprawiamy solą i pieprzem. Wędzonkę (boczek) kroimy w kosteczkę lub paski i przesmażamy kilka minut na suchej patelni. Pietruszkę siekamy i łączymy z zupą (kilka listków odkładamy do dekoracji). Porcje zupy rozlewamy na talerze. Posypujemy wędzonką.

post-5244-1193492120_thumb.jpg

Smacznego!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.