grumko Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2007 Aromatyczny szybki krem pietruszkowy z wędzonką SKŁADNIKI: 1,5 litra bulionu, 3 większe pietruszki, 3 ziemniaki, 2 kromki razowego chleba, pęczek natki pietruszki, pół szklanki śmietany, 10 dag smacznej wędzonki, boczku, sól, pieprz SPOSÓB WYKONANIA: Pietruszki i ziemniaki myjemy, obieramy, kroimy na kawałki. Wrzucamy do bulionu, gotujemy około 20 minut. Dokładamy do garnka kromki chleba i gotujemy jeszcze chwilkę. Zdejmujemy garnek z ognia, składniki miksujemy dokładnie na krem. Zabielamy śmietaną. Doprawiamy solą i pieprzem. Wędzonkę (boczek) kroimy w kosteczkę lub paski i przesmażamy kilka minut na suchej patelni. Pietruszkę siekamy i łączymy z zupą (kilka listków odkładamy do dekoracji). Porcje zupy rozlewamy na talerze. Posypujemy wędzonką. Smacznego!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.