Gość Manitta Opublikowano 28 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 Co wybieracie gdy macie do wyboru masło czy magrarynę? Ja poniewaz nie mam problemow z cholesterolem wole masło. Ma zupelnie inny, według mnie lepszy smak niz margaryna. Poza tym posiada wiele witamin i mikroelementow, w koncu to ono jest zalecfane dziecion do 7 roku zycia jako bardzo wazny składnik diety podczas wzrostu. Ostatnio zaczęłam uzywac masła Kerrygold, poleciła mi go inna internautka i moim zdaniem jest duzo lepsze od pozostalych dostepnych w sklepach, miedzy innymi z powodu smaku i malej ilosci substancji konserwujacych. A co Wy wybieracie, polecacie i dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeLarge Opublikowano 28 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 masło http://www.smaczny.pl/forum/index.php?show...C3%8B%EF%BF%BDo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasiulek Opublikowano 28 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 Osobiście wolę masło i często używam Łaciate z czerwonymi literkami. Ma ono sporo tłuszczu ale jego smaku nic nie przebije. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pijaa Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 Moja córka je masło łaciate czerwone literki ja zdecydowanie wole margaryne roslinna mój maz tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Christina Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2008 Kiedyś było głośno o tym, że naturalne masło jest niezdrowe, że podnosi cholesterol itp... Polecano do zdrowego żywienia margaryny i masła roślinne. Ostatnio coraz częściej słyszę, że te wszystki margaryny i masła roślinne nie są zdrowe, a nawet - są bardzo niezdrowe, z powodu hydrogenizowania tłuszczu... Przeczytajcie ten artykuł (koniecznie cały!) http://www.hotelarze.pl/rest/olej-kuchnia-obop.php - jest bardzo interesujący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nomik Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 my kupujemy tylko masło...z przyzwyczajenia i dla smaku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pola_poletek Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Idąc za modą, też kiedyś próbowałam się przerzucić na masło roślinne. Po kilku tygodniach zauważyłam, że oczy odmawiają mi posłuszeństwa a wątroba zaczyna 'uwierać'. Szybciutko wróciliśmy do masełka. Nie jadamy go Bóg wie jak dużo, wszystko w granicach rozsądku, ale jednak mimo wszystko jest zdrowsze. Do smażenia (a żadko jemy smażone potrawy) używam oleju winogronowego lub oliwy naturalnej. A masa do tortu z margaryną!!!?. Toż to katastrofa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.