Skocz do zawartości

Fasola po meksykańsku


Bahus

Rekomendowane odpowiedzi

Fasola po meksykańsku

40 dkg suchej czerwonej fasoli

4 papryczki chili

1 mała cebula

3 łyżki smalcu wieprzowego

sól i pieprz do smaku

Fasolę namoczyć na 12 godz. Ugotować do miękkości w wodzie, w której się moczyła. Odcedzić. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Papryczki chili drobno posiekać (wraz z nasionami). W rondlu rozgrzać smalec. Wrzucić cebulę i posiekaną papryczkę. Smażyć ok 3 min. Dodać ugotowaną fasolę. Dokładnie wymieszać. Danie podawać gorące.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.