Skocz do zawartości

Włoska Zupa Jarzynowa-minastrone


justhi

Rekomendowane odpowiedzi

25 dag marchewki 25 dag brukwi 1/8 główki włoskiej kapusty 25 dag pomidorów 2 cebule 2 pory 1/2 selera 3 ząbki czosnku trochę mięsa z drobiu 1/2 filiżanki ryżu 15 dag makaronu 3 ziemniaki 15 dag słoniny 1/2 l bulionu 3 łyżki oliwy 1/2 pęczka natki pietruszki sól, pieprz, tymianek Wszystkie jarzyny, z wyjątkiem pomidorów, pokrojone w drobne paseczki poddusić na oliwie i zalać bulionem. Po zagotowaniu dodać pokrojone mięso drobiowe, pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotować przez 20minut. Dołożyć opłukany ryż, pokruszony na niewielkie kawałki makaron i przyprawy. Gotować na dużym ogniu 10minut, potem dodać czosnek, posiekaną natkę i pokrojoną w kostkę słoninę (skwareczki). Ugotowana zupa powinna być zawiesista. Można podawać z parmezanem. We Włoszech zupę tę spożywa się nie tylko łyżką. Uzywa się też widelca. (Niestety nie podam Wam skąd mam ten komentarz, bo przepiałam go skądś wieki temu)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.