mela Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2007 Witam wszystkich i prosze o porade zakisiłam sobie zurek ,tzn pól szklanki maki razowej zalałm zimna woda(słoik 0,75l) dodałam czosnek,majeranek i skórke razowego chleba ,czy te składniki wystarcza ??zapach unosi sie po całym domu ,co jeszce dodajecie do zurku ?dziekuje za odpowiedzi miłego dnia zyczę:wink:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kawon Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2009 nic czekaj jak ci nie wyjdzie za pierwszym razem wy wylej to i nie opłukuj naczynia wsadź tam jeszcze raz te same składniki i odstaw;:) jak chcesz przepis na żurek to mam parę swoich mogę zapodać:D dobrze jest mieć gliniane naczynie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luczexx Opublikowano 11 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2009 potem już tylko będziesz dodawać wody i mąki, nigdy nie myjąc naczynka :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondi Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2009 ja gotuje bez zakwasu na dobrej białej kiełbasie , dodaje kawałek wędzonki drobno pokrojonej i tak jak każdą zupę ,na koniec dodaję majeranek , sok z cytryny i zagęszczam zupę łyżką mąki i śmietaną , oczywiście doprawiam solą i pieprzem , do tego jajeczko ,żurek idealny i nie potrzeba zakwasu , polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luczexx Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2009 żurek bez zakwasu ?! ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondi Opublikowano 14 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2009 oczywiście , nauczyłam się go od cioci -wszyscy się nim zachwycają ,a nikt też nie pyta czy jest na zakwasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luczexx Opublikowano 14 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2009 no tak, kwaśne, białe, na wędzące, z majernakiem i jajkiem. prawie jak zurek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.