Skocz do zawartości

Pieczony Królik


kofik

Rekomendowane odpowiedzi

Porcje królika, najlepiej pokrojone na mniejsze porcje Marynata: *olej *przyprawa do drobiu złocista z kamisa *kilka ząbków czosnku *pieprz kolorowy *wegeta *maga *2-3 łyżeczki octu *kminek Dostałam od cioci królika razem z przepisem na marynate. Ilośc wg uznania, ja sypie na oko, tylko octu nie może być za dużo, ale lepiej z niego nie rezygnować. Dałam przyprawe z kamisa, ale moze być inna.Czosnku nie żałowałam bo bardzo lubię. Wszystko wymieszac, nasmarować mięso i wstawić na noc do lodówki. Rano mozna dolac odrobine wody i upiec. Warto pokroić mięso na mniejsze porcje, zeby dobrze przesiąkło marynatą. Szkoda ze nie zrobiłam zdjęcia, goście byli tak upojeni zapachami z piekarnika, ze nie chciałam im jeszcze przeciągać obiadu... Polecam i smacznego

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.