Dorota Opublikowano 1 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 Brzmi ciekawie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UwielbiamJesc Opublikowano 2 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2013 Ja robię podobnie, lecz nie co inaczej :grin: znaczy się na słodko :grin: Do mleka i jajka nie oddaję wegety, lecz cukier. I w takiej masie maczam czerstwy chleb, potem go smażę z dwóch stron. Podaje na ciepło i posypuję cynamonem. Pycha :-? Do herbatki - idealny :-? Próbowałam dzisiaj również polecam pychotka ! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 2 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2013 O! Dzięki, cieszę się, że porada się przydała :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maksiu Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 Najlepiej ususzyć i potem zetrzeć, zmiksować i mamy panierkę do kotletów :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garnek Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 (edytowane) Bardzo ciekawe pomysły tutaj widzę. Zwłaszcza chleb maczany w jajku z mlekiem i cukrem - potem posypać cynamonem. Muszę spróbować! :smile: Edytowane 4 Kwietnia 2013 przez garnek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Spróbuj koniecznie, bo to pyszne jest, pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LewTolstoj Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 u nas były niedzielne grzanki.. własnie jajko, mleko. je jeszcze wrzucam szczypiorek i w ramach rozpusty smaruję jedną kromkę majonezem, drugą keczupem, składam ze sobą.. i...mmm.. grzech.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 O! tak jeszcze nie jadłam, a brzmi smacznie - trzeba będzie więc spróbować :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KsiazkiNaPatelni Opublikowano 1 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2013 Stary chleb można tez dodać go gulaszu wołowego lub wieprzowego żeby go zagęścić. Najlepiej nadaje się do tego chleb razowy, krajamy go w kostke jak na grzanki, przesmażamy na tluszczu i dodajemy do gulaszu gdy mięso jest na wpół miękkie, dusimy razem aż mięsko będzie gotowe :smile: taki dodatek poprawia też smak sosu i jego kolor. A w wersji na słodko można upiec "biszkopt" chlebowo-orzechowy (ze zmielonego chleba razowego) :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kingaprzepisy Opublikowano 26 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 a czy ciemny chleb razowy również nadaje się do podsmażenia? jem raczej ciemny i czasami mi zostaje a żal go wyrzucać.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 27 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Myślę, że można spróbować, też powinien być dobry :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maricn555 Opublikowano 19 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 Ze starego pieczywa najczęściej robię grzanki. Nawet ze starej kajzerki - wystarczy pokroić ją na około 4-5 plastrów, posmarować masłem bądź oliwą, posypać ziołami i mamy pyszne ziołowe grzanki (można też dodać posiekany czosnek) :) W kuchni nic nie powinno się marnować! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torko Opublikowano 30 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 albo na grzanki przeznaczam albo na tosty w jajku z szynką, cebula. Maczam chleb w jajku, kładę szynkę i cebulę i obsmażam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dianka88 Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 grzanki, bułka tarta, albo obtaczam w jajku i smaże na patelni. kładę plaster wędliny , posypje serem- pycha. a jak mam ciemne pieczywo czerstwe polecam do zagęszczęnia sosu zamiast maki, jak nasze prababce robiły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.