Skocz do zawartości

Krężałki


AnnaK

Rekomendowane odpowiedzi

2 małe główki białej kapusty 1 czerwony burak 3 ząbki czosnku 2 l przegotowanej,posolonej do smaku wody nasiona kopru,nasiona kminku,zielony koperek Główki kapusty przekroić na ćwiartki i ugotować w lekko osolonej wodzie na niezbyt miękko,wystudzić. Układać w słoju lub kamiennym garnku warstwami:kapustę,kilka plasterków buraka na to nasiona kopru,lub kminku lub koperek.Całość zalać zimną,przegotowaną i lekko osoloną wodą ze spraskowanym czosnkiem.Postawić w ciepłym miejscu do ukwaszenia około 7-10 dni.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.