Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

moża mrozić surowe i ugotowane, mrożę pierogi w dwóch etapach: 1. rozkładam pierogi, każdy osobno, na papierze do pieczenia i do zamrażalnika 2. zmrożone pierogi przekładam do pojemnika / worka foliowego i gotowe ps. przy przygotowywaniu mrożonych surowych pierogów należy zwiększyć czas gotowania

  • Like 2
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ja gotowe surowe pierogi posypuje mocniej maka, luzno rozlkladam na tacki (takie po wloszczyznie z supermarketow) i mroze na tych tackach.Pozniej przekladam do woreczkow foliowych po kilkanascie sztuk.A gotowanych pierogow jeszcze nie mrozilam...

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ja mrożę gotowane pierogi. Do obsolonej wody podczas gotowania nalewam oleju i łyżkę mąki ziemniaczanej (rozrabiam w wodą i robię leciutki krochmal) W tym gotuje pierogi. Potem porządnie je przehartuję zimną wodą i układam na tackę i wkładam do zamrażalnika. Po zamrozeniu wrzucam do woreczka i gotowe. Nigdy mi sie nie posklejały.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 lata później...

Jak mrozicie pierogi? Ugotowane czy nie? Co zrobić by w trakcie mrożenie się nie skleiły?

Olusia, ja mrożę najpierw na nacce osobno, a pózniej wrzucam do woreczka lub pudełka razem. Mroże obgotowane pierogi, wiem, że niektórzy mrożą surowe. Czasem jak najdzie mnie ochota na pierogi z oryginalnym nadzieniem, którego nie umiem sama zrobić ide do pierogarni (w poznaniu na wrocławskiej jest niezła) i podpatruje :razz: obecnie szukam przepisu na nadzienie z kurczakiem, pieczarkami i serem... jakby ktoś miał, to prosze o pomoc.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 4 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...

Ja również mroziłam gotowane jak i surowe... najlepiej mrozić właśnie porozkładane, następnie przekładać do pojemnika :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

Zawsze mrożę pierogi już ugotowane i wystudzone. Po zahartowaniu zimna wodą - po ugotowaniu wkładam je do zimnej wody- odcedzam, wkładam do salaterki i przelewam olejem,żeby się nie posklejały. Później wystudzone wkładam do woreczków i do zamrażalnika.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.