grumko Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 Szpinak z kurczakiem i serem feta SKŁADNIKI: 0,5 kg świeżego szpinaku - ja nie miałem, więc wziąłem 2 opakowania mrożonego, sól, mielony pieprz, 6 - 8 ząbków czosnku, 25 dag sera Feta, piersi lub udka z kurczaka, oliwa z oliwek SPOSÓB WYKONANIA: Posiekać grubo wcześniej oczyszczony szpinak, wrzucić do (skropionej lekko oliwą z oliwek) żaroodpornej brytfanki. Następnie posiekać grubo parę ząbków czosnku. Wierzch posypać serem Feta. Ułożyć na wierzch kawałki kurczaka, które oprószymy solą, pieprzem i położymy na wierzch tak, aby przykryły szpinak Pieczemy we wcześniej nagrzanym piekarniku około 40 minut w temperaturze 220 stopni. Czas pieczenia może być trochę dłuższy w zależności od ilości kurczaka. Smacznego!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ala291 Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 grumko... mam pytanie...jakiej Fety dales do tej potrawy? niebieskiej czy czerwonej? bo u mnie w sklepie na osiedlu, widze dwa rodzaje, wlasnie niebieska i czerwona ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grumko Opublikowano 11 Listopada 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2007 skoro mówisz tak "bez reklamowo" to była to ta "nasza polska" niebieska feta ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ala291 Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2007 oczywsicie, ze bezreklamowo :P ...kolory to kolory i tyle :mrgreen: chyba nie spotkales jeszcze tutaj przepisow, gdzie podaje sie tez "dosc wyraźnie" pewne rzeczy... :P ale dzieki za FETE...juz wiem, jaka kupic :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majka9 Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2007 Niestety ja już więcej tego kurczaka nie zrobię . Dziś miałam na obiad i nikomu nie smakowało ;) , ale to rzecz gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ala291 Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2007 Majka9...ale powiedz dlaczego nie samkowalo? co wyszlo nie tak?? :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majka9 Opublikowano 30 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2007 Wszysto wyszło ok. Tylko mi jakoś ten smak nie przypadł do gustu . znaczy sie mi to tak sobi ale moja rodzinka juz więcej nie chce takiego kuczaka :P Ale oczywiście innym ludziom może smakować to rzecz gustu . Nie przejmuj się jedną opinia napewno innym będzie smakowało :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ala291 Opublikowano 30 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2007 rozumiem Majka9, ale mysle, ze to moze szpinak? on daje taki charakterystyczny smak, bo i taki sam w sobie jest, ale ja bardzo lubie szpinak, do ktorego daje duzo czosnku, jak zrobie tę potrawę, dam ci znac jak wyszla i jak smakowala :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.