an69 Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 Proste wykwintne danie na obiad Ugotować w rosole wołowinkę ( szponder, pręga, łata itd ). Sos Biały Knora ( lub innej firmy ), przygotować wg przepisu na opakowaniu. Dodać sporo chrzanu ze słoiczka i dużo natki pietruszki. Mięso ułożyć na talerzu, polać sosem , do tego ziemniaczki i surówka. Danie to wiele lat temu robiła moja mama, tylko nie wiem, skąd miała biały sos, chyba sama wyczarowywała. Naprawdę polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haldeb Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2007 mam pytanie czy sos biały to chodzi o "Sos jasny "np. Knorr? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
an69 Opublikowano 14 Listopada 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2007 Sos biały-- tak się nazywa.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mac51 Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 Też lubię takie mięsko z rosołu ;) A to przepis na sos biały. 1 łyżka masła,łyzka mąki,szklanka rosołu. Z masła i mąki robimy zasmażkę,dodajemy zimny rosół,mieszając zagotować. Jest to podstawa do robienia innych sosów. Dodając chrzanu,trochę cukru,śmietany i mamy sos chrzanowy :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.