Skocz do zawartości

Pychotki Drobiowe


alneya

Rekomendowane odpowiedzi

składniki 1/2 kg piersi kurczaka (filet) 1/2 kg cebuli 2 jaja 4 łyżki mąki ziemniaczanej 2-3 łyżki maggi 2 łyżki słodkiej papryki szczyptę ostrej papryki sól pieprz curry Przygotowanie: filety piersi kurczaka pokroić w kostkę ( o boku m/w 2-2,5 cm) cebulę pokroić w kosteczkę, wbić jaja, dodać mąkę ziemniaczaną, przyprawy, wymieszać, przykryć i wstawić na noc do lodówki Na drugi dzień kłaść łyżką na gorący tłuszcz (jak placki ziemniaczane) smażyć do uzyskania złotawego koloru wielkość według uznania Ja serwuje zimne jako przystawkę (wtedy robię mniejsze placuszki) i gorące, z ziemniaczkami na obiadek. Bardzo smaczne i niedrogie.. porada: jeśli na drugi dzień masa jest zbyt rzadka, można dodać troszkę mąki, żeby bardziej sie trzymała

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.