Skocz do zawartości

Śledzie Po Kaszubsku


teresap

Rekomendowane odpowiedzi

1 kg. fileta zielonych śledzi

2 duże cebule

Wymoczyć śledzie ( ja jak są tak lekko zmarznięte to ściągam skórę i dopiero mocze - ni koniecznie)

Po stronie wewnętrznej smarujemy musztardą solo i pieprzem dajemy kawałek cebulki i zwijamy i układamy do graczka że tak powiem na stojąco

ZALEWA

1/2 szklanki oleju

1/2 szklanki octu

1 szklanka wody

1/2 - 3/4 słoiczka koncentratu pomidorowego

sól pieprz majeranek

wszystko mieszam i zalewam śledzie gotuje 8 mni i dodaje 1 łyżkę cukru gotuje 2-3 mni i gotowe

Oczywiście muszą wystygnąć

- SMAKUJĄ TYM CO NI JEDZĄ RYB

post-6127-1194881741_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Ja też zrobiłam dzisiaj te śledzie...jeszcze są gorące to nie wiem jak smakują,ale na kolację będzie degustacja to wtedy napiszę,czy smakowały i wkleję fotki jakie u mnie wyszły...na spróbowanie zrobiłam z połowy porcji,ale jak będą nam smakowały to zrobię więcej bo mam zamrożone jeszcze ponad kilogram ;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.