Skocz do zawartości

Śledzie Po Kaszubsku


teresap

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Mojej rodzince tak zasmakowały te Twoje śledzie Teresko,że dzisiaj zrobiłam jeszcze raz,ale już z całej porcji i do środka oprócz cebulki dałam jeszcze kawałek ogórka konserwowego i papryczki konserwowej...już są ugotowane i czekają do soboty na degustację :roll: Bardzo dziękuję za przepis i oczywiście oceniam go na 5 :grin: :mrgreen: :lol:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Tereniu śledzie zrobione, po ostygnięciu posmakowałam, są bardzo dobre tylko niech te 2-3 dni postoją. Dziękuję bardzo za przepis, zdjęcia dodam jutro. Zrobione by były wcześniej tylko zamiast filetów kupili w całości bo nie napisałam a ja raz kiedyś tylko mogę wyjść na zakupy. Kazałam zapytać o zielone śledzie i jak wspomniałam nie piszą u nas tylko sprzedawczyni powiedziała że na nie tak się mówi. One nie były mrożone a skórkę bardzo ładnie się ściągało. Pozdrawiam serdecznie.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Tereniu zrobiłam śledzie wczoraj ,mimo,że nie jadam ich bo nie lubię.Dziś mąż zrobił degustacje i stwierdził,że są bardzo dobre. Ja też się skusiłam i przyznaję,że są bardzo smaczne.Jutro zawiozę do siostry i zobaczę jaka będzie ich reakcja.Może polubię śledzie. Dzięki za przepis.Wkrótce zrobię je ponownie bo córka ma 18-ste urodziny.Stawiam 5+.Pozdrawiam ;) .

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Widzę i czytam, ze te śledzie to rewelacja. Tylko się zastanawiam czy ja takię u nas dostanę, to mają być surowe filety śledziowe, albo cała ryba? czy wszystkie śledzie są zielone, czy są różne rodzaje. Sledzie zawsze kupowałam albo zrobione albo solone, ale będę pytać w sklepach. tyle, ze u nas czasami sprzedawczynie same nie wiedzą co maja w zamrazarkach, skądś to znam :evil: Przepis idealny na święta i można sobie zrobić wcześniej.. ;-)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Kofiku to są zwykłe filety śledziowe nie solone...u mnie nie ma zielonych śledzi i ja robiłam właśnie ze zwykłych i są bardzo smaczne :evil: Zrobić nawet trzeba kilka dni wcześniej to one ładnie sobie przejdą wszystkimi przyprawami i sosikiem ;-)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.